KAJAKTÚRA

Tisza-tó

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

Időtartam

3 nap vagy 2+ nap

Hol

Poroszló - Tiszafüred

Evezés

kb. 10-18 km/nap

Nehézség

Kezdőknek is

SZÁLLÁS

Faház vagy sátrazás kempingben

PROGRAM

Bringatúra (péntek, opcionális), kajaksuli (szombat, opcionális)

ÁRAK

Kajaktúra: Hamarosan

Kajak+Bringatúra: Hamarosan

Gyerek árak

A Tisza-tó az egyik legváltozatosabb vízi pihenőhely, ahol burjánzik az élet – vannak olyan helyek, amit már annyira benőnek a vízi növények, hogy csak a békák tudják átverekedni magukat rajta. Szerencsére kajakjainkkal a legtöbb helyre be tudunk jutni (persze a költési időszak miatt itt is vannak a nagyközönség elől időszakosan elzárt helyek) és óriási területet be lehet evezni. Nem is gondolnánk, hogy ezt a vízi paradicsomot mesterségesen alakították ki, eredetileg Kiskörei-víztározónak hívták, és öntözéses, valamint árvízvédelmi céllal hozták létre. Szerencsére a felduzzasztást abbahagyták a 2. fokozatnál, ami egy igazi varázslatos hellyé változtatta a környéket: rengeteg kis szigetből, nádasból és csatornából áll össze, ahol rengeteg madárfaj érzi otthon magát. 

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: bringatúra (opcionális), este találkozó a szálláshelyen

Bringatúra: találkozó 10 órakor Poroszlón, ahol bringára pattanunk és meghódítjuk a tó partját egy kellemes, 25-30 km-es bringatúra keretében.

 

Kajaktúra: találkozó este a szálláshelyen (mindenki részére), ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni – kinek mihez van kedve.

Találkozó este a szálláshelyen, ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

Szombat: reggel kajaksuli (opcionális), majd nádasok és madárrezervátum

Kajaksuli (opcionális): Reggel 8-kor találkozó a parton azokkal, akik szeretnétek részt venni a kajaksulis foglalkozáson. Lapátfogás, evezési technikák, kanyarodás, hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben – csak néhány téma a legfontosabbak közül, melyeket (és még többet is) átveszünk és gyakorlunk ezen a reggelen. Ez a tudás hazai vizeinken is mindig jól jön, a tengeren pedig egyenesen életmentő tud lenni. (Tengeri túráinkon pedig alapvető feltétele a részvételnek.)

 

Kajaktúra:A Tisza-tó partján a víz illata és az érkezésünket felvezető madár sereg azonnal megteremti az aznapi alaphangulatot. 😉 A tó partján 9 órakor kiosztjuk a felszereléseket, tartunk egy kis evezéstechnikai oktatást, majd irány a víz, ahol begyakoroljuk a tanultakat és bele is vágunk a nád sűrűjébe, hogy aztán a Tiszát keresztezve szűk, kanyargós ágakon keresztül máris a madárrezervátumban találjuk magunkat. Itt aztán tényleg rengeteg fajta madárral találkozhatunk: nagy számban vannak jelen szárcsák, vízityúkok, récék, gémek, kócsagok, gólyák, sasok, héják, és még felsorolni is nehéz lenne azt a 200 madárfajt, amikkel összetalálkozhatunk túránk során. A nádassal benőtt vízi utakon haladunk nyugodt tempóban, amíg el nem érünk a tiszafüredi szabadstrandhoz. Itt egy nagyobb pihenőt tartunk, lehet fürdőzni, a magunkkal hozott szendvicseket elfogyasztani, vagy a közelben lévő étteremben ebédelni. A pihenő után egy még vadregényesebb ágon, a Kis-Tiszán folytatjuk utunkat visszafelé, ahol bedőlt fákat kerülgetünk, amik egy igazi kis játszótérré változtatják ezt a szakaszt. Végül pedig élményekkel, és nádtorzsákkal teli kenukkal érkezünk meg a kiindulási pontunkra. 😉

 

Az estét csillagnézős pihenéssel töltjük a kempingben, sétálhatunk egyet Poroszló piciny településén.

Vasárnap: ártéri evezés és séta

Reggel elhagyjuk szállásunkat és átgurulunk Tiszafüredre, hogy újra eggyé válhassunk a természettel, és belevetjük magunkat a kesze-kusza nádasba, ami egy szigethez vezet. Ezen a szigeten található a Tiszavirág Ártéri Sétaút – egy olyan 1,5 kilóméteres tanösvény,  ahol rengeteget megtudhatunk a tiszavirág, vagyis a kérészek életéről, valamint a helyi halászati technikákról, eszközökről. Itt két megfigyelő toronyból is belekukkanthatunk a madarak életébe, és cspdás rálátásunk lesz a közeli tavakra, a Borzanta– és Göbe-tóra. A séta után visszaszállunk kenuinkba, és varázslatos helyeken,  nádasokban, szigetek mellett és ártéri erdőn keresztül jutunk vissza kiinduló pontunkhoz Tiszafüredre.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.  

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Nyárfa Camping – Poroszló
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Lehetőségek: faház
Faház: 2 / 3 / 4 ágyas faházak, közös vizes blokkal, közös konyhával és hűtővel
Ár: 4 000 Ft/fő/éj (min. 2 főtől) + 18 év felett IFA

 

Madárpart Kemping – Poroszló (a Nyárfa Camping mellett)
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Lehetőségek: sátrazás kempingben
Van: közös konyha a szükséges felszerelésekkel, parkolási lehetőség, vizes blokk, áram
Ár: 2 500 Ft/fő/éj + IFA (felnőtt), 2 000 Ft/fő/éj (4-18 év)

➜ Találkozó, utazás

Péntek: Poroszló

Cím: Poroszló (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 10 órakor (bringatúra) / este (mindenki más részére)

Tömegközlekedéssel
Poroszló és Tiszafüred is könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kajaktúra

Tisza-tó

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

8-13 év

Kajaktúra + Bringatúra

Tisza-tó

3 nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

8-13 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a tengeri kajak túra során (hajót, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajaksuli foglalkozáson való részvétel (opcionális)

A hajók kiszállítását, hazaszállítását

› Kajak+Bringatúra: a bringabérlés díját

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további kajaktúráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080