KAJAK OKTATÁS

Salza folyó, Ausztria

Mikor

jún. 29-júl. 1 / júl. 13-15 / júl. 29-31 / aug. 5-7

Időtartam

3 nap

Hol

Göstling an der Ybbs, Ausztria

Szint

Kezdőknek

Felszerelés

Mindent biztosítunk

ÁRA

94 900 Ft/fő

Tanulj meg velünk vadvízi kajakozni, ami a vadvízi evezés abszolút csúcsa – olyan szabadságot, mozgékonyságot és élvezetet nyújt már akár II-es vagy III-as erősségű vízen is (mint amilyen a Salza folyó Ausztriában), amit nagyobb hajóegységekben nehéz elérni. A kajakkal kiállhatsz akár a folyó közepén lévő szikla mögé, vagy szörfözhetsz a hullámokon, sőt már a kisebb zúgókon is élvezettel csúszol le vele – oktatásunkon nem csak a vadvízi úszást fogod nagy valószínűséggel megtanulni kajakkal a hónod alatt, hanem túravezetőink segítségével az abban maradást is. 😉

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Képzett, nemzetközi túravezetői vizsgával rendelkező túravezetők, + 2. helyezés a WWRC vízi életmentő és túravezetői versenyen

Kis csoportos oktatás, maximum 6 fővel

Kipróbálhatod a felfújható és a sima vadvízi kajakot is

Családias légkör, odafigyelünk rád

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

➜ Az oktatásról

Elméleti és gyakorlati oktatás hétvégi kivitelben

Találkozó az első napon 9:30-kor bázisunkon, ahol kiosztunk minden ruhát és felszerelést, és kezdetét is veszi a 3 napos tömény kajakos élmény.

 

A vadvízi kajakozáshoz szükséges tudást már a szárazföldön elkezdjük átvenni, mielőtt fejest ugranánk a vadvízbe – oktatásunk elméleti részén felkészítünk az egyes vadvízi kajakozás során előfordulható helyzetekre és azok kezelésére, elkerülésére. Ezután már a folyón folytatjuk a képzést (az első napon még felfújható, a második-harmadik napon pedig már vérbeli vadvízi kajakkal), ahol megtanítjuk, hogyan közlekedj, evezz, állj ki kövek mögé kajakkal, miért érdemes döntened a kajakot, stb. Megmutatjuk hogyan olvasd a folyót, hogyan találd meg a lehetséges, illetve a „No Go” útvonalakat. Nem utolsó sorban pedig nem csak verbálisan, de fizikailag is kisegítünk a vízből. 😉

 

Oktatásunk során számos témát átveszünk:

felszerelés ismeret, hogyan állítsd be a kajakod,

be- és kiszállás,

elindulás limányból és kiállás limányban,

a kajak döntés: mikor, hol, hogyan szükséges,

evezéstechnika, hogyan haladj és állj meg vadvízen,

támasztási technikák,

traverzálás, játékos feladatok,

folyóismeret: mi az amit kerülj el, az evezhető vonal megtalálása, a veszélyek felismerése és elkerülése,

teendők borulás esetén,

dobókötél használata.

 

Az oktatásnak mindegyik napon késődélután (15-17 óra között) lesz vége, tehát egy jóféle esti vacsi, és akár még egy kis kirándulás is beleférhet a környéken az alvás előtt. 😉

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

mininum 14 éves kor,

extrém sport biztosítás megléte,

úszástudás.

Előképzettség nem szükséges. Előny, ha van egy kis kajakos múltad, és/vagy részt vettél már uszodai oktatáson (katt), ahol már elsajátítottad a wet exit, és az eszkimó forduló legalább egy fajtát. Eszkimó forduló tudás nélkül is jöhetsz, csak készülj fel egy kis úszkálásra.

 

A részvételt ajánljuk: kezdőknek, újrakezdőknek.

 

Kajak típusa: az első napon felfújható vadvízi kajakban evezünk a belerázódáshoz, a második-harmadik napon pedig már vérbeli, hagyományos vadvízi kajakban tanulunk.

 

Felszerelés: oktatásunkon biztosítjuk számodra a szükséges felszereléseket, mely a kajakot, a lapátot, a spritzdeck-et/hullámkötényt, valamint a vadvízi ruhát és kellékeket (neoprén alsót-felsőt-cipőt, bukósisakat, úszást segítő mellényt) foglalja mahában.

Ha van saját felszerelésed, hozhatod nyugodtan magaddal.

 

Ajánlott felszerelés:

Hozz magaddal:

fürdőruhát

enni- és innivalót napközbenre

ha fázós van, sportaláöltözőt, amit fel tudsz venni a neoprén ruha alá

naptejet (szép időben a nap a Salzán is büntet)

törülközőt

az időjárásnak megfelelő öltözéket

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

jól jöhet az orrcsipesz is

 

Étkezés: a bázisunknál lévő szálláson az ott alvó vendégeknek biztosított a reggeli, valamint igényelhető félpanzió is vacsorával. Napközbenre érdemes szendviccsel és ehhez hasonlókkal készülni.

 

Időjárás: az oktatást időjárástól függetlenül meg tudjuk tartani, akár süt a nap, akár esik az eső. Extrém időjárási körülmények esetén, ha az oktatást nem lehetséges biztonságosan megtartani, választható másik időpont.

 

Biztosítás: az extrém sport biztosítás megléte az oktatáson való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

➜ Szállás

FunRafting bázis hotel Ausztriában

Az Ybbstali Alpok lenyűgöző hegyei között, egyenesen a patak partják található képeslap-gyanús, nyugodt környezetben három csillagos bázisunk Göstling an der Ybbs-ben.

Bázisunkon 1-2-3-4 ágyas szobák érhetőek el, mindegyik szobához külön fürdőszoba tartozik.

Az árban benne foglalt a svédasztalos reggeli. Igénybe vehető félpanzió is, ha bázisunk éttermének vacsora-menüjével zárnád a napot; valamint bárunkban is koccinthatsz egy jót.

Bázisunkat minden irányból gyalog- és kerékpártúra útvonalak veszik körül, valamint lazulós programlehetőségekben is bővelkedik a környék a strandolástól az élményfürdőig.

A szállás árában benne foglalt a Wilde Wunder Card, melynek birtokában több kiegészítő programlehetőséget is ingyen meglátogathatsz - részletekért kattints.

ÁRKALKULÁTOR: ha szeretnéd kiszámolni, mennyi lesz bázisunknál a szállásfoglalás várható költsége, kattints ide!

Felnőtt (€/fő/éj) Gyerek (€/fő/éj)*
Időszak Svéd. reggeli Félpanzió Svéd. reggeli Félpanzió
0-5 év 6-11 év 12-15 év 0-5 év 6-11 év 12-15 év
04.01. - 06.30. 48 64 0 25,5 34 0 34 46
07.01. - 09.15. 54 70 0 27,5 38 0 37 49,5
09.16. - 10.20. 50 66 0 26,5 35 0 35 47
15 évtől + 2,5 €/fő/éj turisztikai adó

* A gyerekár csak 2 fizető szülő esetén érvényes

Félpanzió: svédasztalos reggeli + vacsora

1 éjszakás felár: + 7 €/fő

1 ágyas felár: + 17 €/éj

➜ Találkozó, utazás

Ausztria, Göstling an der Ybbs – FunRafting bázis

Cím: Steinbachmauer 5, 3345 Steinbachmauer, Ausztria (kattints, Google Maps)
Találkozó: 9:30-kor

Tömegközlekedéssel
Budapest belvárosából: H6-os HÉV vagy 23-as busz Pesterzsébet felsőig, onnan 15 perc séta át a hídon
(Google Maps-el vagy BKK futárral is meg tudod tervezni a tömegközeledési útvonalad)

 

Autóval
Utazás egyénileg.

➜ Árak

Vadvízi kajak oktatás

Felszereléssel

3 nap

94 900 Ft

/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelés bérlését (kajakot, lapátot, spritzdecket / hullámkötényt, neoprén alsót-felsőt, neoprén cipőt, úszást segítő mellényt, sisakot)

Az oktatást profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az extrém sport biztosítást – általunk megkötve 900 Ft/fő/nap

A szállást – ld. “Szállás”

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket – ld. “Tudnivalók”, “Szállás”

A folyóparti parkolójegyet – 8 EUR/szgk./nap

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Minimum 14 éves kor,

extrém sport biztosítás megléte,

úszástudás.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy kajakos foglalkozásainkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége az oktatókat tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

Az oktatóknak jogában áll azon személy foglalkozásról történő kizárására, a foglalkozás teljes időtartama alatt, aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve az oktatók ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt a foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt a foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

Az oktatást minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben az oktatás cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

az oktatás időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a programváltoztatás jogát.

Fenntartjuk a jogot az oktatás vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le az oktatást online – bankkártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

jún. 29-júl. 1

(szo-h) 3 hely

júl. 13-15

(szo-h) <10 hely

júl. 29-31

(h-sze) <10 hely

aug. 5-7

(h-sze) <10 hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080